Oktober 2017

 

Bericht van onze voorzitster Ellis Schuurman

 

Daar is-ie dan, na vele jaren weer een nieuwsbrief van Unitas !! Blij en uitermate tevreden dat het gelukt is, dankzij onze vrijwilligers en bestuursleden. Via dit medium, maar ook via onze website (www.unitasdoorn.nl) en facebookpagina houden we u graag op de hoogte van alles wat er in en rond Unitas Doorn gebeurt.

 

Veranderingen

Het seizoen 2017-2018 is met een aantal veranderingen van start gegaan. Zo turnen al onze leden weer in de zaal aan de Van der Leelaan. Het is prettig iedereen weer op één locatie te hebben. Met de opbrengst van de Grote Clubactie kunnen we nu eigen attributen aanschaffen, waar een ieder plezier van kan hebben.

 

Peuter/kleuterlessen

In september zijn we ook weer gestart met de kleuterlessen onder leiding van Yvonne Koper. We zijn erg blij dat ook deze leeftijdsgroep weer bij Unitas terecht kan. Een vereniging zonder kleuters bestaat niet. Yvonne heeft onlangs een gespecialiseerde opleiding gevolgd, waarmee we landelijk gecertificeerd zijn voor het geven van bewegingslessen aan peuters/kleuters. Kinderen kunnen nu het Nijntje Beweegdiploma halen. Ook willen we kijken of er animo is voor een peutergroep (2-4 jaar).

 

Nieuwe plannen

En zo liggen er nog meer plannen voor dit seizoen:  het aanbieden van extra turnlessen op de woensdagmiddag, het organiseren van maandelijkse trainingen in de turnhal van Wijk bij Duurstede. En ook voor de komende weken staan er volop activiteiten op de planning. Op 4 november organiseert Unitas samen met de verenigingen uit Leersum en Amerongen een springinstuif. Helaas dit jaar geen springwedstrijden, de oefentijd hiervoor bleek te kort te zijn. Vanaf 25 november zullen de selectiemeisjes weer mee gaan doen met de KNGU rayonwedstrijden in Amersfoort. En heel belangrijk: op dinsdag 5 december staan de lessen weer in het teken van Sinterklaas. Dit Pietenspringfeest zal plaatsvinden in sporthal Steinheim.

 

Unitas is in beweging!

Unitas is kortom weer lekker in beweging en we hopen ook dit jaar dat iedereen binnen onze vereniging hieraan veel plezier beleeft. Want bewegen is leuk, zeker als je het met elkaar doet, en daarbij is bewegen belangrijk voor zowel lichaam als  geest. Unitas draagt daar in Doorn graag een steentje aan bij. Ook dit doen we met elkaar: een vereniging draai je immers niet alleen, dat doe je met z’n allen!

Rest mij niets anders dan u veel leesplezier toe te wensen met deze nieuwsbrief. De volgende nieuwsbrief zal verschijnen in januari 2018.

 

Groeten,

Ellis Schuurman

Voorzitter Unitas